Thursday, October 25, 2012

Penantian itu suatu penyiksaan

Pehh tajuk mmg takleh blah kan hiks hiks bagilah drama sket kan...yer mmg aku menanti hadiah ni berbulan2 akhirnya baru dapat kesian kat ai.Sabar jerlah kan sabar itu separuh drpd iman..bertazkirah plak.
Ok aku baru jer dapat jersey original from EURO KFC contest and a complimentary voucher of kfc bucket. Anyway hadiah telah pon selamat diterima.Makasih KFC.lain kali leh join lagi (hmmmmm).


Jersey Spain TQVM KFC

Complimentary voucher from KFC TQVM -dpt 1 KFC bucket (rezeki)

Hadiah comels utk weekly winner (week7) Memberku Hawa Kotex

My kesayangans

 Abang Sufi

Alhamdullilah rezeki2 yg aku dapat Insya Allah boleh dikongsi bersama keluarga tersayang di Hari Raya AidilAdha ini...Syukur Ya Allah.

Wednesday, October 24, 2012

Winning Entry - Weeee menang O'briens voucher

Lunch tadi dapat sms drpd Mr.Hubby, katanya eh eh I menanglah contest O'brien tu tapi tak tahu dapat hadiah apa tapi yg pastinya aderlah voucher RM50 voucher O'briens.Frankly memang aku tak pernah makan pon..kesian kan hihi..ni ader rezeki bolehlah menerjah makan kat sana eh...KLCC aderkan branchnya...Alhamdullilah syukur Ya Allah...mmg menang atas nama Mr.Hubby tapi yg buatnya aku, so sudah semesti perlu dikongsi bersama kan hihi...syok leh makan FOC.

Aku join contest kat SINI, contest yg online ni free jer mekanisme contest pon senang lah jugak jawap soalan n buat slogan (ni payahlah sket)....tapi aku goreng jer..tapi siyus aku terlupa sgt nak saved slogan yg aku buat tu..sayang sangat...mana tau boleh guna lain kali ker..

Apa2 pon tqvm TIMEOUT KL & O'briens

Updates : Yeay Mr.Hubby gitau dapat merchandise and voucher...weeee ni first time dapat Grand Prize winner.Alhamdullilah rezeki Mr.Hubby as one of the grand prize winner tu. Esok baru nak g collect katanya.
Semoga bertambah2 rezeki kami sekeluarga...Aminn.

Grand prize (10x)
Limited edition thermos, 10th anniversary T-shirt and RM50 cash vouchers (entire set worth RM158)


Wednesday, October 17, 2012

Weekly winner - Kotex Memberku Hawa (week 7)

Last 2 weeks, aku buat aktiviti mengoogle nama sendiri...jgnlah kata aku ni syok sendiri eh..sajer jer..Tetiber eh2 ternampak plak nama aku as weekly winner untuk contest Kotex member ku hawa.Secara jujurnya aku takderlah follow series ni..kalau tertengok tu aderlah..nak follow every series takderlah kott..hihi..jadik mak ni kan..paham2 jerlah ye tak.

Nak citer punyalah aku tak tau..rerupanya aku menang weekly winner masa tu maybe dalam bulan 7 kot.Apalagi aku pon cargas email ke PIC, alhamdullilah nasib baik masih ade rezeki..aderlah adiahnya..dorang just courierkan jer..semua pon ader kecuali botol air yg comel tu lah.Dia inform already called on sekian2 date tapi I tak pick up..mungkin aku tak perasan masa tu kot..tulah lenkali kalau join contest yg cengini kena alert lebih..hihi..nasib baik ader rezeki lagi..syukur alhamdullilah





7 Nor Rasyidah Mohd Yusof 880302-08-XXXX
7 Noor Azlinda binti A. Bakar 861001-23-XXXX
7 Siti Hayati Binti Amir Hussain 770918-14-XXXX
7 Siti Zubaidah Binti Zainudin 830811-05-XXXX
7 Suriyawati Md Seran it's me
7 Farah Diana Ahmad 910913-14-XXXX
ni sekadar rekod / kenangan untuk aku...ni antara weekly winner for week7

Note : Hadiah comel2 tu baru jer dapat last week

Tuesday, October 16, 2012

Winning entry - Marie Claire Web Winners September

Alhamdullilah masih ader rezeki bersama Marie Claire lagi...weeeeeehuuu..itupon sbb my SIL yg msg gitau kalau tidak tak perasan pon..tq sis..ni contest SMS jer..

Aku menang produk Dr Brandt flexitone BB cream yg worth of RM179 . Seronok jer raser, tak kisahlah kecik ke besar kan...yg penting kita enjoy..Yup in this hobby I find it exciting and very enjoying...maafkan kepoyosan aku haha..lame tak dpt hadiah sbb tu jadik cengini....hihi.(camner nak dpt adiah join pon malas..ikut mood jer..served me right).







Dr Brandt
1.     Zarith Mashor
2.     Jessica Lee Wei Wei
3.     Zuraini Sulaiman
4.     Nikki Ooi Seok Hoon
5.     Suriyawati MD Seran -----> it's me
6.     Puvana Subramaniam
7.     Lim Sher Lynn
8.     Debra Melisa
9.     Chong Chooi Leng




What it is:
A multi-functional cream that provides flawless, natural-looking coverage with antiaging and protective benefits for the skin. 

Friday, October 12, 2012

Sharing info - Tidur yang terbaik

Salam...meh kita berkongsi sedikit info..

copy from email :



Tidur dengan meniarap
~ Dr Zafir al-Attar berkata:


"Seseorang yang tidur meniarap diatas perutnya selepas tempoh yang tertentu akan merasai kesusahan untuk bernafas kerana beratnya gumpalan belakang badan yang besar yang menghalang dada daripada meregang dan mengecut ketika menghembus dan menyedut nafas. Kedudukan seperti ini juga menyebabkan kesukaran pernafasan yang boleh mengganggu jantung dan otak. "


~ Tidur meniarap adalah dilarang oleh Islam. Abu Hurairah r.a telah meriwayatkan hadis dari Rasulullah s.a.w . Baginda melihat seorang lelaki meniarap. Lalu baginda bersabda:

إن هذه ضجعة يبغضها الله ورسوله
Maksudnya: "Sesungguhnya ini adalah cara baring yang dimurkai oleh Allah dan Rasulnya." (Hr Tirimizi dan Ahmad-hasan lighairihi)

Abu Umamah r.a berkata: Nabi s.a.w lalu dekat seorang lelaki yang tidur meniarap di Masjid. Lalu baginda memukulnya dan berkata:

قم واقعد فإنها نومة جهنمية
Maksudnya: "Bangunlah kamu dari tidur dan duduklah sesungguhnya ini adalah cara tidur ahli neraka jahannam." (Hr Ibnu Majah)

Tidur menelentang
~ Dr Zafir al-Attar berkata:


Tidur menelentang akan menyebabkan pernafasan dengan mulut kerana mulut akan terbuka ketika menelentang disebabkan mereganngya rahang bawah.

Sepatut dan seeloknya hidung yang bernafas kerana ia terdapat bulu2 dan hingus yang menyaring udara yang masuk dan banyaknya saluran darah yang disediakan untuk memanaskan udara.

Bernafas dengan mulut lebih menyebabkan seseorang itu terkena selsema di musim sejuk dan juga menyebabkan keringnya gusi yang akhirnya meneyebabkan radang.

Tidur mengiring ke kiri
~ Tidur mengiring ke kiri pun tidak elok kerana jantung ketika itu dihimpit oleh paru kanan yang mana ia lebih besar dari paru kiri.

Ini akan memberi kesan pada tugas jantung dan mengurangkan kecergasan jantung lebih2 lagi kepada orang yang sudah tua. Seperti mana perut yang penuh ketika itu akan menekan jantung.

Perbandingan diantara tidur mengiring ke kanan dan tidur mengiring ke ke kiri
Kajian yang telah menunjukkan bahawa makanan yang lalu daripada perut kepada usus berlangsung diantara 2.5 hingga 4.5 jam apabila orang yang tidur mengiring ke kanan. Manakala orang yang tidur mengiring ke kiri memerlukan masa di antara 5 hingga 8 jam bagi proses yang sama.

Tidur yang terbaik
~ Tidur yang terbaik adalah dengan kedudukan mengiring ke kanan kerana paru kiri lebih kecil daripada paru kanan. Ini menyebabkan jantung menanggung benda yang lebih ringan.

Hati juga akan dalam kedudukan tetap stabil dan tidak tergantung. Perut akan bertenggek diatasnya dengan baik. Ini memudahkan untuk mengosongkan makanan dari perut selepas proses penghadaman.
***********************

Wednesday, October 10, 2012

Gingersnaps For All Contest


Contest period: Sept 24-Oct 14, 2012 
Prizes: 5 x Gingersnaps Gift Vouchers worth RM500 each 
Sponsor: Gingersnaps

For details just click here

So good luck everyone...wish u luck..

Friday, October 5, 2012

Thursday, October 4, 2012

Ragam contest organizer

Salam...nak bagi tipslah sangatkan, tapi as newbie tak salah kot sharing benda2 ni..sharing is caring kan..

As for me, sometimes organizer ni takderlah cerewet cumanya dorang nak clarification betul ke yg datang ni orang yg betul..hmm too many scam kan haha..even dah provide ngan ic as a proof hihi....yelah takut silap bagi orangkan..mcm aku mtk tolong Mr.Hubby nak g tolong amikkan , skali tu dia mcm tak cayalah kan..mr.hubby have to called me,first time okay jadi camni..he handed the phone to person in charge...and there's goes conversation between me and the PIC, what can I share here just be confident to inform them that you are one of the winner and speaking english (tak kisahlah kalau berteraborkan haha..grammar tunggang langgang) haha..aku terlupa plak apa yg aku cakapkan....cumanya kalau organizer yg fussy sket ni...kenalah kita clarify dengan rasa confident barulah dorang percaya..itu secebis kisah arini..sekadar record untuk aku..

Lagi satu kisah adalah satu organizer ni, yg nih offline contest plak..siyus aku raser best bila dapat tau menang nih...skali ku tunggu adiah tak kunjung tiba...almost 2 months I've waited for this, bukanlah aku nih kemaruk sangat..tapi kalau dah itu mmg hak kita why not kita tuntutkan...lagi2 newbie ni hihi..lagilah takder saper nak dirujuk pepandai sendiri jerlah haha..my tips kalau dorang ader call u,saved that number don't erased you might need it one day hihi...ok aku try call balik number tu..siyus few time gak I call utk dapatkan for PIC..once dah dapat memula mmg rasa nak marah...tapi bila orang di sebelah sana tu mengaku salah dorang...I try to accept it..and rasa cool down sket...pastu the respond and action after that sangat fast, even dorang plak call kita pastu utk clarification and delivery process.And the best part is, you might getting something else instead of yg you sepatutnya menang.So that is a bonus for you kan..So tolong jgn putus asa kalau adiah u tak sampai2, kitalah yg kena follow up kan..Lesson to be learned..

Note : This is a good lesson and new experience for me as a newbie...


CD yg disign oleh Dato' CT

Sian aku...haha baru arini leh mengupload gambar..takperlah kan aii kan budak baru blajar, nampak tak cd yg ditandatangani oleh Dato' CT...(sign dia yg mahal tu hihi)..panas lagi tu baru received last week..astro courier jer..

Ni dapat masa jawab survey kat roadshow keter2 kat bkt jalil aritu....aku mmg jer suka kalau dpt free gift ni kan..yg panjang tu pen, yg bulat tu fridge magnet...boleh kasi anak2 aku buat main..


Nota kaki : Akhirnya leh gak masukkan gambar2...pas tanya ngan pokcik google..pehhhh


Wednesday, October 3, 2012

Happie OLD day - Mr.Hubby

Alhamdullilah hari ini adalah ulangtahun kelahiran Mr.Hubby yg ke 36..hmm dah tua dah u B hihi...So Happy OLD day yerrr..but to my eyes you still nampak awet muda haha..takperlahkan beauty lies in eyes of the beholder...love you B...

Age is just another number,that's fact.Tapi seiring dengan pertambahan usia kita,lebih banyak dugaan yg mendatang..Sabar ye B..Life is not perfect,when there's no obstacle in your path..move on..let it flows..Insya Allah tuhan akan bantu kita.

My wishes is semoga B dipanjangkan usia,dapat menghabiskan ari tua kita bersama2 (ceh macamkan dah tua sgt plak..it's long way to go),ditambahkan rezeki and berjaya dalam apa2 yg sedang B usahakan dan akan usahakan...caiyokkkk..i'll support u (dr segi semangat jerlah kuang2)...
All the Best..and my love for u and our cute babies..will last until my last heartbeat(hehe memperek je aku ni...)Dahlah tadi aku sajer je kenakan Mr.Hubby...life must be fulfill with laughter, barulah bestkan...cheerious..

To be in LOVE is SOMETHING
But to be LOVED is EVERYTHING
Happy OLD day, Dearie..

Notes : Camnerlah nak addkan jpeg image kat blog ni,takleh nak letak gambarlah...tulongg..siyusss..i'm blurr..